Det blir fler!

Igår hade jag (sara) och Johanna en "göra armband" dag. Vi fick gjort några nya armband, tyvärr hade inte allt som vi beställde kommit. Men det gick bra ändå! Nu har vi äntligen sålt våra första armband, och massa mer ska det bli!

Våra T-Shirtar har också kommit dom är jätte fina, vi lägger ut en bild så snabbt som möjligt. Det roligaste är att han som tryckte tröjorna bjöd på dom eftersom att vi är ett UF företag, sånt uppskattas :) Tack!



Organisationsschema


VD och Reklamansvarig - Johanna Karlsson

Sälj- och ekonomiansvarig - Sara Lorensson

Vi har tillsammans ansvaret om inköpen av varor.


Rådgivare

När man startar ett företag är det mycket man ska tänka på. Dels så ska man ha en rådgivare. Så vi tänkte vi skulle visa er en bild på våran rådgivare.



Vår rådgivare heter Peter Karlsson. Han är VD på Preemtappen i Ytterby. Han har ägt den i ca snart två år och vet därför hur det är att driva ett företag. Vi valde honom då han kan otroligt mycket inom säljbranschen och mycket om hur man ska hantera ett företag. Han har både jobbat som säljare och jobbar just nu som egen företagare.


Beställningar

Hej på er!
Imorgon drar vi igång med att tillverkar en ny omgång armband.
Vi har fått en hel del kommentarer och mejl om att ni är intresserade. Så våran fråga är om ni är intresserade på 'allvar'? För i så fall får ni gärna kommentera detta inlägget och säga hur många ni vill köpa, och om ni har något speciellt önsekmål. Vi säljer även presentpåsar för 15 kronor om det är så att ni är intresserade av att köpa det!

Tack på förhand,
och vi hoppas ni vill ha vårat unika armband hängande runt din handled <3


Fler pågång!

Nu har vi redan beställt ännu mer material till armbanden, då de dök upp mycket visat intresse idag i skolan. I slutet av nästa vecka har vi förhoppningsvis 40 färdiga armband :) Om ni har något önskemål på hur ni vill att dom ska se ut får ni jätte gärna säga till.

Den perfekta julklappen till din syster, mamma, mormor eller kompis. Eller om du vill unna dig själv något fint för bara 99 kr.


Fler armband betyder fler mysiga pyssel kvällar :D <3

Det är kul att göra armband!


johanna

Äntligen några klara!

nu har vi äntligen fått klart några armband, och dom blev riktigt snygga :D Tyvärr blev det bara sju stycken men på söndag blir det fler. Vi hoppas att ni kommer att tycka om dom lika mycket som vi gör.


Och ni som går på Nösnäs eller träffar oss får se dom på riktigt ;)

Levererat och klart!

ÄNTLIGEN! Nu har vi fått hem allt som behövs för att göra våra armband, så redan ikväll ska vi vara hemma hos mig (sara) och pyssla. Jag är otroligt nyfiken på hur det kommer bli, men jag tror verkligen att det kommer bli bra! Jag ska sätta kameran på laddning direkt, så slänger jag upp en bild ikväll. Spännande va?

- Sara och Johanna

Monter?

Hejhej! Roligt att det var så många som besökte bloggen igår :D
Idag ska vi jobba med företaget nu på första lektionen vi ska kolla upp om det blir någon julmarknad på Stenungstorg och om vi isåfall får stå där. Det hade vart ett riktigt bra säljtillfälle med tanke på att det är mycket folk. Vi hår helt enkelt hoppas på det bästa.

I slutet av den här kursen ska vi vara med på UF-mässan då kan man vinna för bästa monter, bästa säljare mm. Det viktigaste är att ha en intressant monter så folk fastnar vid just våran. Men det är inte speciellt lätt att komma på hur den ska se ut. Visst har vi tid på oss att tänka mer på det, men det bästa hade vart om vi fick tips och ideér från er som vi sedan kan utveckla :)

- Sara och Johanna


Här ska vi stå i slutet av året ;)


Julmarknad

Ni missar väl oss inte på julmarknaden?

* 4e december - Nösnäsgymnasiet
* 12e december - Svanesunds julmarknad


Marknadsföring.

Marknadsföring är en viktig del i ett företag.
I kursen marknadsföring B ska vi göra en affisch som vi tänkte sätta upp i skolan och på andra bra ställen. Vi har lite ideér redan nu, vi tänkte på vad vi ville visa på våran affisch och då kom vi fram till dessa punkter:
- Armbanden
- Att de är handgjorda
- Priset

Därför kom vi på idén att t.ex. ta ett kort när vi sitter och pysslar med armbanden och den ena håller upp armen på ett smart sett så man ser ett armband. Sen får man ju självklart lägga till loggan, pris osv. Det var en snabb idé vi kom på, vi skulle bli tacksamma för mer ideér.
Det bästa av allt är att Sofia förhoppningsvis har tid att hjälpa oss, hon har en bra kamera och kunskaper i PhotoShop. En perfekt hjälp med andra ord. Vi hoppas att hon har tid och lust för att hjälpa oss, det hade vart guld värt.


Vi härmar INTE Kenza!

Blev lite shockad igår när jag satt i bilen och min syster säger " Fick ni idén att göra handgjorda och unika armband från Kenza eller?"  Vadå Kenza tänkte jag, gör hon också armband? så gick jag in och läste i dag. Hon håller tydligen också på med UF företag i skolan nu, och självklart så vet vi att det är många som gör berlockarmband. Men våran idé är att dem ska vara unika och det är det som skiljer oss från de andra företagen, men det gjorde det tydligen inte. Kenza gör berlockarmband, affärsidén är att dom ska vaar unika och företaget heter Unique design. Nästan precis som vårat.

I början var det tänkt att alla armband ska se olika ut, men det blir lite för dyrt. Visst det kanske skiljer lite ifrån varandra men det kommer inte vara någon stor skillnad. Det unika för vårat företag är att vi ska ha en speciell berlock på alla våra armband (handen som ni ser i inlägger nedan) det är den berlocken som gör oss unika från alla andra företag.


Här är Kenzas armband, som tur är skiljer det ganska mycket ifrån våra.


Tjuvtitt!

Här har ni en liten tjuvkik på vad vi har beställt till armbanden.


Den  här handen kommer vi att ha på alla armbanden.
 Den ska representera vårat företag, och visa att armbanden är handgjorda.


Den här berlocken gillar jag riktigt mycket! hoppas att ni gillar den lika mycket som jag.


Ungefär såhär kommer våra kedjor och lås se ut, dock är det inte exakt.


För att få lite färg på armbanden köpte vi in dessa pärlor som vi redan har fått hem.  nice


Och vanliga vita stenar.

Hoppas att ni gillar vad ni har sett hittils.

Ny design!

Jag vill bara att det ska hamna en liten lapp brevlådan just nu om att vi kan hämta våra pärlor, berlocker och alla andra tillbehör på posten. Jag är så otroligt nyfiken på hur det kommer att bli. Vi har redan fått hem två olika sorters pärlor och dom är vi jätte nöjda med. Om allt blir som vi har tänkt oss så kommer armbanden bli riktigt snygga.

Vi kanske slänger in bilder på pärlorna och berlockerna så ni får er ett litet smakprov på hur det kommer att se ut! Förhoppningsvis på Söndag har vi fått klart några armband som vi kan visa upp här på bloggen.

Lägg märke till den nya designen också ;)

- Sara och Johanna


Johanna & Sara



leverantörer

Fick en förfrågan till våran mail ([email protected]) av en tjej som undrar vilka vi har beställt våra varor ifrån. Vi måste säga det att det tog oss ett tag innan vi hittade någon sida/leverantör som passade just våra önskemål, det finns ju så himla många sidor att välja mellan.
Men tillslut hittade vi två sidor som passa oss väldigt bra, både gällande varorna och priserna, samt leveransvillkoren.
Så vi har alltså beställ våra varor från pärlkompaniet och Made By Roz, och det känner vi oss väldigt nöjda med, och hoppas att allt flyter på och att inget går fel!

Har ni mer frågor så snälla hör av er, vi svarar på allt vi kan svara på!



- Sara och Johanna

beställt och klart

nu va sista beställningen klar. så förhppningsvis får vi våra varor innan fredag, för vi hade tänkt att vi skulle tillverka våra armband på söndag så att dom blir klara innan torsdag (för då opereras johanna).
Den 4e december är det dags för julmarknad på Nösnässkolan, och den 12e december är det dags för julmarknad i Svanesund - hoppas att vi ses där!



 


- Sara och Johanna


Nystartad blogg


Intresserad av att köpa handgjorda armband för 99:-
då har du kommit rätt!


Vi är två tjejer som går andra året på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. Vi läser handel- och administrationsprogrammet och ska nu i kursen Småföretagande B starta ett eget företag. Vi har beslutat oss för att sälja trendiga och handgjorda armband till tjejer i alla åldrar.

Så fort vi tillverkat armbanden tar vi kort på dom och lägger ut, och då är det bara att höra av sig om just du skulle vara intresserad av att köpa ett.


- Sara och Johanna

RSS 2.0